Martinje - Bidrovec 2013.

Piše Ivan Ročić /19.11.2013./


Umirovljenička udruga SUH „Podsljeme“ i ove godine, povodom blagdana Svetog Martina, obradovala je mještane ljubitelje dobrog vina i lijepog druženja. Dvorana je bila pretijesna da ugosti sve građane željne dobre muzike, plesa i dramskog doživljaja. I ove kao i prethodne godine dramska družina umirovljenika Granešinskih Novaka „Veseli pajdaši“ izvela je kulturno zabavni program  prikazavši šaljivi dramski igrokaz pod naslovom „Ivek i kravica“ te spelanciju „Krštenje mošta“.

Glavni meštar - biškup ceremonijala krštenja mošta,pretvaranja mošta u vino, bio je Božo Kelčec sa pomoćnicima  Maricom Uramić, Vesnom i Tomom Turčin. Obred pretvaranja bio je sproveden po stoljetnim regulama: pjevanjem  litanijama i spelancijama.  Biskup je pretvorivši mošt u vino, dao  mladom vinu dražesnu moć da razveseljava i grije duše i srca muževa i žena tijekom cijele iduće godine.

Posjetitelji su bili oduševljeni dramskim igrokazom “Ivek i kravica“. Nadahnuta voditeljica dramske družine „Veseli pajdaš“ Barica Čućek je za tu prigodu sašila „kravlji kostim“ u kojeg  se uvuklo dvoje ljudi simulirajući tako „živu kravu“. Salve smijeha izazvala je Barica glumeći pijanicu Iveka, a Vesna Turčin je besprijekorno odigrala glavnu žensku ulogu kumu Katu. Ulogu Katinog kuma dobro je odglumio Stjepan Ćuk.

Posebna pohvala članovima dramske družine „Veseli pajdaši“

Fotografije: