EU Francuska PARIZ - Avenue des Champs-Elysees i Arc de Trioumph 2018.

Avenue des Champs-Élysées - Najraskošnija, najveća i najljepša  ulica u Parizu vjerojatno i u svijetu


Pariz, 14.08.2018. – 

Poslijepodne zadnjeg dana boravka u Parizu bili smo od voditeljice prepušteni sami sebi. Krenuli smo do najveće, najšire i najprestižnije pariške avenije, ulice Avenue des Champs-Élysées. Ulica je zajeno sa nogostupima široka 36 metara, dugačka dva kilometra te povezuje dva važna pariška trga: Place de la Concorde i Arc de Trioumph (Trg sloge i Slavoluk pobjede).

U toj aveniji smješteni su najprestižniji pariški restorani L'Atelier Renault, Ledoyen te mnogobrojni butici luksuzne robe, automobila, dragulja, satova… Lacoste, Louis Vuitton, Mont Blanc, Guerlain, Ferrari, Mercedes-Benz, Cartier, Givenchy, Fendi, Omega, L'Atelier Renault, Gap, Sephora … 
Obzirom na našu platežnu moć za nas je i sama šetnja avenijom i razgledavanje izloga predstavljalo istinski doživljaj koji ćemo dugo pamtiti.

I tako korak po korak i eto nas pred Slavolukom pobjede smještenom u središnjem dijelu Trga Charles de Gaulle - Etoile. Prvo što nas je iznenadilo nije bio sam Slavoluk visok pedesetak metara (izgrađen 1806.godine) nego grandiozno široki kružni tok. Od kružnog toka se u zvjezdastom obliku grana 12 avenija. 
Slavoluk pobjede simbolizira sve koji su dali živote za Francusku. Na vrh slavoluka se može stepenicama ili liftom, a sa njegovog vrha pruža se lijepi pogled na Elizejske poljane, Eiffelov toranj i na kružni tok sa u zvijezdu poredanih 12 avenija.  /Ivan Ročić/