Sveti Nikola - Kićenje bora i dolazak Svetog Nikole 2013.


Piše Ivan Ročić /08.12.2013./



Zahvaljujući udruzi umirovljenika Saveza sindikata Hrvatske „Podsljeme“ desio se za stanovnike Trnave i Bidrovca povijesni dan, subota 07.12. 2013.  Ni najstariji mještani Markuševečke Trnave ne pamte da je ikad središnji Trnavečki  trg (Križanje pored kapelice) bio poprište kićenja božićne jelke i dolaska Sv. Nikole.

U najljepšem sjećanju ostat će Sveti Nikola i Krampus, posebno najmlađima, koji su ga dočekali sa neviđenim oduševljenjem i djetinjom  radošću u očima.   Zlatne šibe, paketiće napunjene igračkama, slatkišima i voćem  pomno je birala  Alberta Kirina, a Sveti Nikola i Krampus su ih potom davali mališanima „svakom prema zasluzi“. Potom su djeca bila počašćena sokovima, kolačima i brojnim fotkanjem sa Sv. Nikolom i Krampusom.

I odrasli su se uz slance, kuhano vino, rakiju, pjesmu i ples na otvorenom  veselili kićenju božićne jelke i dolasku Sv. Nikole i Krampusa. Bilo je tu pregšt veselja, pjesme a zaplesao se i pokoji drmeš!

Događaj organizirali umirovljenici SUH Podsljeme
Glumili su: Svetog  Nikolu  Stjepan Horvatić,  Krampusa  Stjepan Patalen
Organizirali: Nada Ročić i Alberta Kirin
Pomagali: Slavica Vlainić, Ljubica Šorman, Boris Benc, Dragica Hrastinski, Dragutin Kršić
Osmislio i sproveo     Ivan Ročić
 Posebnu zahvalnost iskazujemo Barici Čućek iz udruge umirovljenika Granešinski Novaki na ustupanju garderobe za Sv. Nikolu i Krampusa. Zahvala Kreši Kompesaku  i firmi „Elicom“ na priključku svjetlećih lampica na stup javne rasvjete.

Fotografije:

Podjela darova



Ispred bora







Ispred stola




Zakuska



Kićenje bora




Noć