Sveti Nikola u Markuševečkoj Trnavi 2017.

REKORDAN BROJ MALIŠANA NA DOČEKU SVETOG NIKOLE
Podijeljeno 150 poklon paketa
Piše Ivan Ročić /03.12.2017./


I ove godine umirovljenici SUH Podružnice Podsljemena, na oduševljene mališana zagrebačkih podsljemenski naselja, u nedjelju 03.12.2017.u 12:00 sati u Markuševečkoj Trnavi na Križanju kod kapelice, organizirali su susret djece s Svetim Nikolom i Krampusom.

Sunčano prosinačko popodne izmamilo je na druženje rekordan broj djece. Sto dvadeset i petero mališana i još toliko njihovih roditelja, djedova i baka prisustvovali su podjeli darova i predstavi na otvorenom.

Prije dolaska Sv. Nikole djeca su kitila božićnu jelku i s nestrpljenjem očekivala dolazak Sv. Nikole. Do ndolaska Svetog Nikole djecu je, razno raznim vragolijama zabavljao Krampus a pojava Sv. Nikole s punom torbom darova, izazvala je salve dječjeg oduševljenja. 

Zahvaljujući Sindikalnoj umirovljeničkoj podružnici Podsljeme i njihovim malobrojnim sponzorima (Mirjana Marić, Mirko Patalen, Dejan Oputrić i Darko Šantek), podijeljeno je 150poklon paketa umotanih u lijepe ukrasne vrećice s motivima Sv, Nikole. U paketićima su bili: čokoladna figurica Sv. Nikole, smokić, čips, lizalica, napolitanke, bananko-čokoladica, naranča, biskvit-tortica, Kraš napolitanka ...

Prije, tokom i nakon predstave djeca su bila počašćena toplim napicima i sokićima, a odrasli rakijom da ih malo ugrije na ovom zubatom prosinačkom suncu. Bilo je tu i mnoštvo raznoraznih kolača kao i svježi prstić-slanci iz markuševečke Pekarnice.

Druženje, video snimci i fotografiranje sa Svetim Nikolom i Krampusom ostat će za više od 150 dječaka i djevojčica trajna i draga uspomena na trenutak njihovog odrastanja.


Priredbu su osmisli i organizirali Ivan i Nada Ročić a realizaciju pripomogli Alberta i Ivica Kirin, Ivica Ročić, Blaženka Ačkar i Mladen Putak. Ulogu Krampusa odigrao je Stjepan Patalen a Svetog Nikolu odigrao je Ivan Ročić predsjednik Sindikata umirovljenika Podsljeme.