Sportske igre SUH-a 2013.


1. sportske igre SUH-a 2013

Ipak, prije svega druženje

Ekipa Podsljemena nažalost nije nastupila jer nije bila obaviještena o događaju.
U nastavku nekoliko slikica i tekst iz SUH-ovog glasnika.

Piše Snježana Živčić  /19.10.2013./

Prvi sportski susreti Sindikata umirovljenika Hrvatske u Zagrebu održani su 19. listopada 2013.godine. Natjecatelji, domaćini te suci iz SUH-ovih podružnica s područja grada Zagreba počeli su se okupljati još u ranijim jutarnjim satima u Sportskom centru .Kvatrić" u zagrebačkoj Šubićevoj ulici. Izvlačenju ekipa koje će se natjecati prisustvovali su i gosti iz drugih županija, a sudionike je pozdravio predsjednik Odbora za sport pri Povjereništvu SUH-a grada Zagreba, Stevo Živčić. Nakon toga, prisutnima su se obratile Biserka Budigam predsjednica Povjereništva SUH-a za grad Zagreb te Ljiljana Vrbić iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, dok je službeni početak zviždaljkom označila predsjednica SUH-a Jasna A. Petrović.
Natjecale su se ekipe iz podružnica SUH-a: Oporovec, Miroševec, Ina, Trešnjevka-jug, Centar, Novi Zagreb i Studentski grad. Bilo je ukupno 77 natjecatelja u četiri disciphne: šah, kartanje „belot“, pikado te seniorski višeboj. Šest je sudaca imalo dosta posla, ali sve je, u ranim poslije-podnevnim satima, privedeno kraju, uz proglašenje pobjednika i zajedničko druženje svih sudionika sportskih susreta.

Prvo mjesto u belotu osvojio je dvojac Vlado Posavec i Zlatko Bošnjak (Oporovec), dok je drugo mjesto pripalo Ankici Greb i Milanu Jajiću (Studentski grad), a treće Nadi Švigir i Ljubici Bočkaj (Miroševec). U šahu je prvo mjesto osvojio Boris Ivanišević, drugo Radivoje Jakovljevski, a treće Ljubomir Branković.

U pikadu najbolja je bila ekipa INA-e u sastavu: Zvonko Šutentić, Milivoj Vrban i Mitena Stojić, dok je drugo i treće mjesto pripalo ekipama podružnice Studentski grad u sastavu: Katica Žuglić, Josip Ivančić i Marija Vrbnjak te Vlado Popović, Nikola Bjeličić i Krešimir Orešković.

Ekipe podružnice Studentski grad najviše su imale uspjeha i u seniorskom višeboju, osvojivši sva tri pobjednička mjesta. Prvo mjesto osvojila je ekipa u sastavu: Vesna Lanović, Renata Vukojević i Anita Berić, drugo ekipa u sastavu: Jozefina Bubalo, Ljubica Levak i Gordana Šuti. Treće mjesto pripalo je ekipi u sastavu: Ana Arambašić, Štefanija Ivančić i Mira Jaić. Ipak, kako su se svi složili, prije svega bito je najvažnije druženje. Fotografije: Snježana Živčić



Najboljima su pripale medalje koje su s ponosom nosili oko vrata, dok je svaka podružnica dobila pohvalu za sudjelovanje na sportskim susretima. Zahvalnica je dodijeljena i Mislavu Bjažiću koji je ustupio prostor za održavanje susreta. Za vrijeme igara prisutni su mogli pogledati i izložbu radova koju su postavili članovi Podružnice. Studentski grad, gdje su izložili zanimljive predmete i suvenire izrađene vrijednim rukama njihovih članova. Vode i soka nije nedostajalo, kao ni sendviča te peciva za prisutne natjecatelje. Fer igra i sportski duh te zadovoljstvo prisutnih trajali su tijekom cijelog dana, pa je na kraju još ostalo poželjeti više ovakvih druženja i susreta članova našeg sindikata.