Susjedi - Bili smo na druženju s podružnicom Peščenica


Nezaboravna večer kod Mirjane

Piše Ivan Ročić /05.12.2015./ 
Fotografije Nada Ročić

U sklopu druženja „Prva subota u mjesecu“ u subotu 06. 12. 2015., a na poziv predsjednice podružnice „Peščenica“ Mirjane Novačić bili smo nazočni u njihovom Društvenom domu na Borongaju u ulici A. Jakšića 23a. Točno u dogovoreno vrijeme, pet minuta prije 17 sati, ušli smo u lijepe, čiste, uredne i toplo zagrijane prostorije njihova Doma. Poželjevši nam srdačnu dobrodošlicu, uz stisak ruku i pokoji poljubac, ljubazni domaćini uputili su nas prema posebno rezerviranom stolu. Bio sam ugodno iznenađen kada su nedugo potom za naš lijepo dizajniran i adventskim vijencem okićen stol, pristigle kolegice iz Podružnice Donja Dubrava na čelu s njihovom predsjednicom Albinom Benčec. Potom su nam se pridružili tajnik Podružnice Radnički dom Zlatko Gregurek i predsjednica podružnice Trešnjevka-sjever Vesna Bečić. Ugodno druženje uz razgovor, pjesmu, ples i muziku uživo moglo je započeti!

Naši domaćini pripremili su za nas i sve ostale prisutne brojana iznenađenja:
- posjet Sv. Nikole s Krampusom
- plate s lijepo dizajniranim narescima
- obilje kolača, a kao sladokusac upustio sam se u brojanje koliko ih vrsta ima? Točno 10! Sve jedna vrsta ljepša i slasnija od druge.
- svaki sudionik druženja dobio je na poklon lijepo ukrašenu božićnu kuglicu izrađenu u „Radionici četvrtkom“ kada se umirovljenice Peščenice okupe u Društvenom domu radi izrade raznovrsnih suvenira i nakita.

Sve što je lijepo brzo prođe, rastanci prolaze – sjećanja ostaju. Tako će i ovo druženje meni, moj supruzi i mojim kolegicama iz Podsljemena a nadam se i svima ostalima ostati trajna i vrijedna uspomena. Do sljedećeg druženja lijepi pozdrav. /Ivan Ročić/

Fotografije: za povećanje klikni na sliku!