Sveti Nikola - Djeca s oduševljenjem dočekala Sv. Nikolu 2015.

Tradicionalni susret Sv. Nikole sa djecom Podsljemena

Piše Ivan Ročić  /06.12.2015./
Fotografije Ana Kirin, Nada Ročić, Adela Špoljarec

Umirovljenici SUH Podružnice Podsljemena, na oduševljne mališana zagrebačkih podsljemenski naselja i njihovih roditelja, djedova i baka i ove godine, u nedjelju 06.12.2015.u 12:00 sati u Markuševečkoj Trnavi na Križanju kod kapelice  organizirali su susret djece s Sv. Nikolom i Krampusom.

Prije dolaska djeca su kitila božićnu jelku i s nestrpljenjem čekala dolazak Sv. Nikole i Krampusa. Pojava istih na središnjem trgu izazvala je salve dječjeg oduševljenja, a bome i odraslih posjetitelja. Veća djeca odmah su potrčala prema Sv. Nikoli a oni mali uz vidljivi strah i zebnju pohitala u zagrljaj svojih brižnih.

I oni, najmanji kada su shvatili da Sv Nikola nije zločesti, već dobri darežljivi djed  u čijoj se crvenoj torbi krije pregršt darova za njih, oslobođeni straha, s veseljem i radošću započeli su pridružili se druženju s njim nestrpljivo čekajući kada će Nikola posegnuti u torbu s darovima za njih.

Zahvaljujući umirovljenicima Podružnice Podsljema ,darovi za više od šezdesetoro djece bili su ove godine izuzetno bogati.  U poklon paketićima bilo je svega i svačega: igračaka, sličica s temom na Svetog Nikolu, bombona, smokića, voćnog soka, lizalica, čokoladica, tortica, a u paketiću bio je kako i dolikuje prigodi čokoladni Sv. Nikola. Prije, tokom i nakon predstave djeca i odrasli bili su počašćeni toplim napicima sokovima torticama i kolačima. Mnoštvo fotografija i video isječaka ostat će za više od šezdesetero dječaka i djevojčica trajna i draga uspomena na trenutak njihovog odrastanja.

Glavni organizatori priredbe bili su članovi podružnice Podsljeme Ivan i Nada Ročić, Ana i Alberta Kirin te Slavica i Petar Vlainić. Priredbu su osmisli i sproveli Ivan i Nada Ročić. Zahvaljujemo Mirjani Novačić /SUH Pešćenica/ na ustupanju garderobe za Sv. Nikolu i Krampusa. Zahvaljujemo Stjepanu Patelenu koji je preuzeo ulogu Krampusa

Posebna zahvalnost sponzorima: Udruzi umirovljenika Podružnice Podsljeme, predsjedniku MO Markuševec Ivici Punjeku, članu upravnog odbora MO Markuševec Leonardu Biloglavu, koji je ujedno glumio Sv. Nikolu, Mesnicama Horvatić, Blaženki Ačkar koja je darovala pregršt slatkiša, Tomislavu Ročiću i Ljubici Steković koji su donirali po 50kn kao i brojnim mještanima koji su donirali po desetak kuna. /Lijepi pozdrav do sljedećeg druženja. /Ivan Ročić/

Fotografije - za uvećanje klikni na sliku