Sveti Nikola - Sveti Nikolau Markuševcu 2012.

Piše Ivan Ročić /06.12.2012./

Još jedna nezaboravna večer u Markuševcu (06.12.2012.)  ovoga puta bila je namijenjena najmlađim posjetiteljima. Priredbi je prisustvovalo, u pratnji roditelja, mnoštvo djece predškolskog uzrasta. Primanje obilnih darova, druženje, pjevanje i slikanje sa Svetim Nikolom i cjelokupnom glumačkom ekipom razdragalo je njihova mala srca, a slike i video snimci ostati će djeci lijepa uspomena kroz cijeli život.  

Članovi umirovljeničke dramske družine Veseli pajdaši iz Granešinskih Novaka, igrokazima „Vrabac i lisica“ i „Sveti Nikola u Markuševcu“ oduševili su sve prisutne. Ovo je bilo treće gostovanje dramske družine Veseli pajdaši kod nas i na tome im velika hvala. Posebna zahvalnost voditeljici dramske družine  ujedno i predsjednici Umirovljeničke podružnice Granešinski Novaki Barici Čućek i tajnici podružnice Vesni Turčin.
U igrokazima „Vrabac i lisica“ i „Sveti Nikola u Markuševcu“  su glumili:
Lisica – Barica Čućek Barči
Vrabac – Vesna Turčin
Lovac - Stjepan Ćuk Ćuki
Sv. Nikola – Božo
Krampus – Patalen Stjepan Stevo

Dakako, niz lijepih priredbi i druženja u Markuševcu i Bidrovcu ne bi bilo bez vrijednih članova  umirovljeničke udruge SUH podružnica Podsljeme. Glavni organizator i voditelj svih priredbi je predsjednik podružnice umirovljenika Podsljeme Ivan Ročić. Priredbu su uvelike potpomogli Nada Ročić, Zorica i Henry Bender, Ivka i Franjo Ježić, Albeta Kirin, Franjo Knežević i Petar Jeleković.

Posebna zahvalnost sponzorima i pokroviteljima priredbe:
Gradskoj četvrti Podsljeme, Dragi Topolovcu,
Henryju i Zorici Bender r. Šantek,
Sindikalnoj podružnici umirovljenika Podsljeme
Sindikalnoj podružnici umirovljenika Granešinski Novaki