Skupštine - Izvještajna skupština podružnice Podsljeme 2015

Brojni kontakti sa susjednim Podružnicama
Piše Ivan Ročić /20.06.2015./

Godišnja izvještajna skupština Podružnice umirovljenika Podsljeme održana je 20.06.2015. u  prepunoj dvorani Društvenog doma u Bidrovcu u nazočnosti brojnih članova Podružnice Podsljeme. Skupštinii su prisustvovali i gosti iz susjednih Podružnica, predstavnici Mjesnog odbora Markuševec, predsjednik Gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak te predsjednica Povjereništva za grad Zagreb prof. Biserka Budigam.

Predsjednik podružnice Ivan Ročić pozdravio je delegate, goste i sponzore te za predsjednika radnog predsjedništva predložio prof. Stjepana Horvatića što je jednoglasno prihvaćeno. Nakon konstituiranja radnog predsjedništva( Stjepan Horvatić, Ivan Ročić, Višnja Štrkalj, Petar Vlainić) verifikacijske komisije, zapisničara i dvoje ovjeritelje zapisnika skupština je mogla započeti radom.
Izvještaj o radu i financijski izvještaj za 2014. godinu. Program i plan rada za 2015. godinu  jednoglasno su prihvaćeni.

U protekloj 2014. god. Podružnica Podsljeme upriličila je brojna:

1/   kulturno - zabavna druženja i proslave prigodnih blagdana
- Proslava martinja uz pjesmu i ples bila je dopunjena i nastupom Dramske družine „Veseli pajdaši“ iz Granešinskih Novaka koji su pored skeća Krštenja vina izveli i veseli dramski igrokaz „Martinje pri Iveku“
- Valentinovo je obilježeno plesnom zabavom i prigodnom tombolom
- Organizirano, veselo i razdragano uz pjesmu i ples umirovljenici su Društvenom domu  dočekali Novu 2015. godinu

- U Markuševečkoj Trnavi, zahvaljujući umirovljenicima, zasjala je pet metarska visoka, bogato ukrašena Božićna jelka.  Na dan Svetog Nikole kod kapelice u Markuševečkoj Trnavi, umirovljenici su razveselili mališane, prerušili su se u Svetog Nikolu i Krampusa, družili se s djecom, upriličili im dramsku predstavu, priredili domjenak te im uručili prigodne darove igračke i slatkiše.

2/   Upriličena su gostovanja dramskih družina KUD Dubrava /Studentski grad/ i dramske družine „Veseli pajdaši“ /Granešinski Novaki/.

3/  Organizirali smo izlete brodom na Brijune, izlete na more Selce, Njivice, Malinska, toplice Adamovec i Jezerčica. Svake treće subote u mjesecu priređujemo plesne zabave u Društvenom domu Bidrovec

4/  Sudjelovali smo u zajedničkim izletima sa susjednim podružnicama Miroševec, Granešinski Novaki i Studentski grad. Posjetili smo: Kumrovec, Klanjec, Fužine, Vrbovsko, OPG Martin na Muri, s njima smo bili na kupanju na moru u Njivicama, Malinskoj te u toplicama Jezerčice, Martin na Muri, Adamovec.

5/  Članovi podružnice Podsljeme sudjelovali si i u aktivnostima iniciranih iz SSSH i SUH-a: sudjelovali smo na 2. Sportskmi susretima SUH-a grada Zagreba, na promotivnom izletu Thalasotherapija /Crikvenica/, na okruglom stolu Pravo na zdravlje starijih osoba, na Trgu bana J. Jelačića učestvovali smo u prosvjedu Akcija solidarnosti „Siguran rad = Sigurna mirovina“, bili smo i na Motivacijskom skupu Višnja Fortunaza za EU parlament, prisustvovali smo Prvosvibanjskom prosvjedu mimohodu  Radnička cesta – Maksimir, podržali smo i prikupljali potpise protiv monetizacije „Ne damo naše autoceste“.     

6/  Povodom blagdana Svetog Šimuna, istovremeno i Dana Mjesnog odbora Markuševec, u cilju bolje komunikacije, koordinacije i interakcije s građanima i pravnim subjektima na području Mjesnog odbora Markuševec, u utorak 28. listopada 2014. na „Danu otvorenih vrata“ prezentirali smo aktivnosti naše podružnice.     

Po završetku radnog dijela za riječ su se javili brojni gosti.
Nekoliko izdvojenih izjava:

Profesorica Biseka Budigam je u lijepo sročenom govoru prezentirala aktualne aktivnosti Središnjice i Povjereništva SUH-a u cilju poboljšanju zdravstveno – socijalnih prilika osiromašene umirovljeničke populacije. Osvrnula se i pojasnila kako se oduprijeti sve učestalijim prijetnjama i prijevarama po osnovi dosmrtnog ili doživotnog uzdržavanja,   Osvrnula se i na aspekt aktivnog starenja, na korisnost druženja, zajedničkih izleta i plesnih zabava koje se organiziraju u mnogim Podružnicama.

Predsjednik Gradske četvrti Krešimir Kompesak je pozdravio prisutne i obećao da će kao i do sada davati punu moralnu i financijsku podršku umirovljenicima Podsljemena.

Tajnica Podružnice Granešinski Novaki Vesna  Turčin istaknula je važnost druženja i važnost organiziranja zajedničkih aktivnosti kao zajedničkih izleta susjednih Podružnica s obzirom da često jedna Podružnica ne može sama skupiti dovoljan broj izletnika.

Nakon pozdravnih govora priređen je prigodni domjenak kojeg su pripremile vrijedne domaćice:  Nada Ročić, Alberta Kirin, Ljiljana Putak, Slavica Vlainić i Vlasta Lelić. Uz pjesmu, ples i glazbu u živo veselje je potrajalo duboko u noć.

Fotogalerija: