Sveti Nikola - Tradicionalni susret sv. Nikole s djecom Podsljemena 2016.

Piše Ivan Ročić /04.12.2016./
Fotografije Ivica Ročić i Tanja Šorman


I ove godine umirovljenici SUH Podružnice Podsljemena, na oduševljene mališana zagrebačkih podsljemenski naselja u nedjelju 04.12.2016.u 12:00 sati u Markuševečkoj Trnavi na Križanju kod kapelice su organizirali susret djece s Sv. Nikolom i Krampusom.

Sunčano prosinačko popodne izmamilo je mnoštvo djece na druženje. Osamdesetero djece i još toliko njihovih roditelja, djedova i baka prisustvovali su podjeli darova i predstavi na otvorenom.

Prije dolaska Sv. Nikole djeca su kitila božićnu jelku i s nestrpljenjem očekivala dolazak Sv. Nikole. Do njegovog dolaska djecu je zabavljao Krampus a pojava Sv. Nikole s punom torbom darova na leđima, izazvala je salve dječjeg oduševljenja. 

Zahvaljujući umirovljenicima Podružnice Podsljema i njihovim sponzorima, podijeljeno je osamdeset paketića darova umotanih u lijepe ukrasne vrećice s motivima Sv, Nikole.  U paketićima su bili: čokoladna figurica Sv. Nikole, smokić, čips, lizalica, napolitanke, banako-čokoladica, naranča, biskvit-tortica ...

Prije, tokom i nakon predstave djeca i odrasli bili su počašćeni toplim napicima i slancima iz Pekarnice Markuševec. Mnoštvo fotografija i video isječaka ostat će za više od osamdesetero dječaka i djevojčica trajna i draga uspomena na trenutak njihovog odrastanja.

Priredbu su osmislili i organizirali Ivan i Nada Ročić a priredbu realizirali članovi podružnice Podsljeme: Alberta Kirin, Ivica Kirin, Ivica Ročić, Krešimir Ročić i Mladen Putak. Zahvaljujemo se Mirjani Novačić /SUH Pešćenica/ na dolasku s unucima i na ustupanju garderobe za Sv. Nikolu i Krampusa. Pohvala Stjepanu Patelenu koji je preuzeo ulogu Krampusa i Leonardu Biloglavu na ulozi Sv. Nikole.



Fotografije: za uvećanje klikni na sliku: