Fešte - Druženje u šumi Ferovec

Podružnice Podsljeme i Donja Dubrava zajedno
Piše Ivan Ročić /kolovoz, 2016./
Fotografije Nada Ročić
Zahvaljujemo se članovima Sindikata umirovljenika Podružnice Podsljeme Stjepanu i Slavku Patalenu te predsjednici Podružnice sindikata umirovljenika Donja Dubrava Albini Benčec što su nam priuštili jedno krasno ljetno druženje u prirodi. Uživali smo u hladovini kestenova, u opojnim mirisima ljetne šume, svježe pokošene trave, pjevu ptica, žuboru potočića a bogme i u mirisu s roštilja.
Ovaj puta bili smo podno Sljemena u šumi Ferovec. Šuma Ferovic je omiljeno okupljalište markuševčana a nalazi se iznad velikih obiteljskih imanja Ljube Česića Rojsa i pokojnog Gojka Šuška.
Dan smo proveli u odličnom raspoloženju, uživajući u raznim aktivnostima, a dogovorili smo i sljedeće druženje,druženje na istom mjestu u jesen kada sazriju kestenovi . Pa, kada će se izmjenjivati miris s roštilja s mirisom pečenih kestenova biti će to prava uživancija, prava fešta za naša osjetila.
Ispijanje piva, mineralne vode ili sokova rashlađenih u šumskom potočiću, na svježem zraku, okruženi zelenilom i u dobrom društvu zasigurno nas je preporodilo.
Citat iz pisma indijanskog poglavice Seattlea velikom bijelom čovjeku u Washington, 1854. godine:
„Veliko je zadovoljstvo biti u prirodi! Mi smo dio zemlje - zemlja je dio nas. Mirisne trave su nam sestre; jelen, pastuh i veliki orao braća. Stjenoviti vrhunci; sočni pašnjaci, toplo ponijevo tijelo i čovjek - sve pripada istoj obitelji“.
Posebna zahvala Stjepanu i Albini 
Fotografije: