Izlet - Malinska 2013.

Izlet u Malinsku
Piše Ivan Ročić /01.07.2013./

Zahvaljujući sponzorima Dragi Topolovcu predsjedniku Gradske četvrti Podsljeme i Ivici Todoriću vlasniku Agokora, umirovljenici SUH-a Podsljeme bili su u subotu 29.06.2013. na jednodnevnom besplatnom izletu na našem najvećem otoku Krku u Malinskoj.

Polazak je bio u 6:00 sati sa okretišta autobusa u Bidrovcu. Uz put pokupili smo putnike u Markuševečkoj Trnavi, Markuševcu i Dubravi, ukupno 48 putnika. U udobnom turističkom autobusu nešto prije 10:00 sati stigli smo na odredište.

Dočekalo nas je promjenjivo ali toplo vrijeme. Naizmjence su se na nebu iznad Malinske  smjenjivali sunce i oblaci tako da nitko od nas nije zadobio sunčeve opekline koje su kod nas kontinentalaca česte kad prvi put u godini dođemo na more. More je još bilo prohladno (nešto iznad 20 stupnjeva Celzijusa) ali to mnogima nije bila zapreka da uživaju kupajući se u bistrom, plavetnom i čistom moru.

Oni rijetki, kojima se učinilo da je more još prehladno za kupanje, šetnje po prekrasnim šetnicama uz obalu, uz miris obilnog mediteranskog raslinja, posjeta gradskom središtu, razgledavanje lučica i luka i obilazak restorana bio je jedinstveni i nezaboravni doživljaj.


Vrijeme do 19:00 sati, za kada je bio zakazan povratak, proteklo je brzo prebrzo i jedva čekamo sljedeća druženja i putovanja diljem Lijepe naše. 

Fotografije:

Odmorište Ravna Gora

Krčki most

Malinska kupanje

Malinska panorama

Malinska marina