Martinje u Bidrovcu

Martinje u Bidrovcu 2012
Piše Ivan Ročić /19.11.2012./

Nakon više od 20 godina u četvrtak  15. 11. 2012. u Društvenom domu u Bidrovcu održana je zabava na koju su bili pozvani svi mještani Podsljemena bili umirovljenici ili ne.

Organizatori, članovi Sindikata umirovljenika Podsljeme, uložili su mnogo truda i vlastitog novca da bi očistili i uredili dvoranu, pribavili potrebni inventar i pribor neophodan za održavanje priredbe. Glavni teret organizacije podnijeli su Ivka i Franjo Ježić, Nada i Ivan Ročić, Alberta i Ivica Kirin.

Procjena organizatora bila je da će događaj  okupiti 30 do 40 učesnika, no naše veliko zadovoljstvo okupilo se više od 60 građana Bidrovca, Mark.Trnave, Markuševca, Štefanovca, Mark.Popovca, Miroševca, Miroševečine i Granešinskih Novaka.


Slika 1

 Slika 2

 Slika 3.

U  21:00 sati „Veseli pajdaši“, pod vodstvom Barice Čuček, izveli su, na opću radost i veselje svih prisutnih priredbu „Krštenje mošta“


U 22:00 sata održano je natjecanje pjevača amatera. Nastupili su Ivan Ročić ujedno moderator i voditelj, Katarina iz Miroševečine, Vesna Turčin i Stjepan Ćuk iz Granešinskih Novaka i Marija Šušković iz Miroševca. Nažalost ranije najavljivana Ljubica poznatija pod nadimkom Zajica zbog bolesti nije mogla doći. Na klavijaturama natjecatelje je pratio vrsni glazbenik Renato Šimunković.


Narodno veselje, zabava, pjesma i ples potrajali su do iza ponoći. Puni lijepih utisaka, radosti i veselja obećali smo jedni drugima da ćemo se ovdje opet naći na zabavi za mjesec dana.

VIDEO Igrokaz Lovac Ivek


VIDEO Krštenje mošta