Događanja - Gerontološki tulum 2016.

Piše Ivan Ročić  /30. 09. 2016./
Fotografije Ivan Ročić i Zdenka Ladišić

U kalendaru svjetskih događanja, prvi dan u listopadu slavi se kao Međunarodni dan starijih osoba. Uoči tog dana 30. rujna u organizaciji Grada Zagreba – Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom na Zrinjevcu se održao 13. gerontološki tulum, a proslavi se kao i obično priključio i gradonačelnik Milan Bandić nazvavši taj dan „Danom najmudrijih građana“ građana koji su nam priuštili blagodati koje danas uživamo.

Na Gerontološkome tulumu, kao i prethodnih godina, nastupile su brojne rekreativne i plesne grupe iz domova za starije osobe, iz kulturno-umjetničkih društava i umirovljeničkih udruga. Izložili su oni i svoje radove, rukotvorine, slike, keramiku, nakit i štošta drugo, a bilo je tu i besplatnih kolača, sokova i jabuka. Po želji, kontrolirala  se venska cirkulacija, mjerila se gustoća kostiju, mjero se tlak, šećer i kolesterol.

Svoje uratke članovi i članice Sindikata umirovljenika Hrvatske, Povjereništva za grad Zagreb, Podružnice Peščenica, Podsljeme, Gornja i Donja Dubrava izložili su na štandovima br. 14. i 15., a na plesnom podiju zrinjevačkog paviljona, među brojnim plesačima, pjevačima i recitatorima, nastupile su plesne grupe naših podružnica Peščenice i Studentskog grada.

U emisiji "Treća dob" Prvog programa Hrvatskog radija u utorak 4.10.2016. o djelovanju podružnica govorili su: za Podružnicu Podsljeme predsjednik Ivan Ročić i tajnica Adela Špoljarec, za Podružnicu Pešćenica predsjednica Mirjana Novačić, za Donju Dubravu predsjednica Podružnice Albina Benčec, a za Podružnicu Gornja Dubrava predsjednica Đurđa Veseljak.   /Ivan Ročić/

Fotografije /za povećanje klikni na sliku/