Edukacije – Sigurnost u trećoj dobi


Projekt „Sigurnost u trećoj dobi: Kako izbjeći rizike pri raspolaganju imovinom“

Piše Ivan Ročić / 24.05.2016./

Hrvatski pravni centar je osmislio i sprovodi Projekt „Sigurnost u trećoj dobi: Kako izbjeći rizike pri raspolaganju imovinom“. Jednoj od tih radionica 24. svibnja 2016. pristupili su, u prostorijama Saveza samostalnih sindikata Hrvatske na Krešimirovom trgu u Zagrebu, i članovi SUH podružnice Podsljeme: Ivan Ročić i prof. Stjepan Horvatić.

Sudionici radionice produbili svoje znanje o sprečavanju, zloupotrebama i rizicima u ugovorima:
- Ugovor o doživotnom uzdržavanju
- Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju
- Ugovor o darovanju
- Nasljednopravni ugovori
- Opruka

Nakon odslušanog predavanja, koje je odlično prezentirala mr. sc. Olga Jelčić, dipl. iur. otvorila se rasprava na zadane teme kako bi gradivo bilo još bolje utvrđeno te kako bi što bolje, saznanja skupljena na ovom skupu mogli osobno prenijeti u svoj sredinu.

Svi sudionici dobili su kompletne materijale (brošure) u pisanom obliku, a mogli su zatražiti da im se materijali pošalju i u elektroničkom obliku putem emaila.

Spomenuto je da građani mogu jednom mjesečno dobiti pravne informacije ili savjete u osobnom razgovoru s pravnicama Hrvatskog pravnog centra u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Zagreb u Sigetu (Siget 18a), također telefonski ili putem e-maila.


Napomena: U Pravnom savjetovalištu SUH-a, na Krešimirovom trgu 2. kat, također je moguće dobiti informacije o gore navedenim temama kod pravnika Milana Tomičića.

Fotografije