Izleti - Viteški turnir u Gornjoj Stubici 2015.


Piše Ivan Ročić /13.06. 2015./

Podružnica Granešinski Novaki organizirala je u subotu, 13. lipnja 2015. godine posjetu Gornjoj Stubici gdje je održan tradicionalni Viteški turnir. Izletu su se pridružili i članovi podružnice Podsljeme.

Kako se u Zagorju živjelo u srednjem vijeku? Posjetitelji koji su danas poslijepodne došli pokraj zagorskog srednjovjekovnog dvorca Oršić i Muzeja seljačkih buna u Gornjoj Stubici, a bilo ih je više od 500, mogli su uživati u viteškom turniru, ali i ostalom programu koji je dočaravao život, običaje i način života srednjovjekovnog Zagorja. 

Osim u prikazu srednjevjekovnih borbi, posjetitelji su i ove godine mogli uživati u glazbenim i plesnim nastupima, dok su za najmlađe organizatori priredili predstave, raznovrsne edukativno-zabavne radionice i igraonice, poput škole mačevanja, škole streličarstva, bacanje buzdovana i koplja, te radionice „Sagradimo svoj dvorac“. Vrhunac programa mačevalački turnir „Borba za Jelenino srce“..


Prikazan je i život u vojnom logoru, posjetitelje su zabavljali žongleri i dvorske lude, djeca su u perivoju dvorca mogla uživati u lutkarskim predstavama, a oni nešto stariji pak iskušati stara tradicijska zagorska jela uz zvukove renesansne glazbe.

Fotografije: za uvećanje klikni na sliku!