Promotivni izlet - Krapinske i Tuheljske toplice 2015


Piše Biserka Budigam /22.09.2015./
Fotografije Nada Ročić, Snježana Živčić, Zdenka Ladišić
S ciljem upoznavanja svih potencijala korištenja raznih oblika terapija te pogodnosti za članove SUH-a, uprave Krapinskih i Tuheljskih toplica su sa SUH-om dogovorile organiziran posjet za predsjednike podružnica iz Zagreba. Autobusom smo krenuli u lijepo jesenje jutro put Zagorja, i to, vjerovali ili ne, s besplatnim prijevozom cijelim putem do dvaju odredišta. To je bio poseban poklon vlasnika autobusa Miljenka Filipčića iz Male Krpenje 126 iz Krapinskih toplica. Hvala mu!
Ulazak u Krapinske toplice i vožnja kroz kompleks bazena tj. kroz Vodeni park Aquae Vivae (žive vode), koji je „zlatna kruna višestoljetne tradicije termalnog, lječilišnog, zdravstvenog i kupališnog turizma u Krapinskim toplicama“ izazvao je divljenje osobito kod onih koji već nekoliko godina nisu pohodili ovo mjesto. Primile su nas direktorica poduzeća Kras d.o.o iz Krapinskih toplica gđa. Kristina Marunić Melić i voditeljica ugostiteljstva gđa. Renata Petrač te su nas povele u razgledavanje cijelog kompleksa unutarnjih bazena: od dječjeg bazena sa slapovima, s temperaturom vode od 36 stupnjeva, gljive s kišom i nekoliko gejzira, pa do rekreacijskog bazena površine 500 kvadrata sa 70 podvodnih masaža, 70 masažnih ležaljki, velikim vodenim toboganom i divljom rijekom temperature 34-35 stupnjeva. Pa tko bi tomu odolio?! Za one hrabrije tu je i ronilački bazen dubok 4,5 m gdje pod stručnim vodstvom možete naučiti i roniti. Slijedio je bazen s valovima od 1,5 m koji podsjećaju na prave oceanske valove, dok je za rekreativce ovdje poseban bazen nešto niže temperature. Uz to je stigla i posebna ponuda za naše umirovljenike, dobra hrana i piće, a po dogovoru i glazba.
Nakon ukusnog ručka, vratili smo se u autobus i krenuli put Tuheljskih toplica. U poduzeću „Terme Tuhelj d.o.o.“ dočekale su nas direktorica gđa. Ivana Kolar i prodajna predstavnica gđa. Tatjana Petranović. te nam pokazale cijeli novi hotelski kompleks (hotel sa 4 zvjezdice), bazene „vodeni planet tik do Zemlje“, vodene krevete, gejzire, terapiju zvukom i bojama, ples u vodi, maratonsko plivanje u olimpijskom bazenu, noćna kupanja, termalnu vodu. Rezultat - osjećate se bolje već i od samog gledanja. Tu je i centar njege i ljepote i, naravno, nudi se dobro jelo i piće. Podsjetile su nas i na ljepote šetnji tim prelijepim zagorskim krajem, posjet dvorcu Mihanović i Muzeju krapinskih neandertalaca, ali i na popularna zagorska proštenja prepuna tradicionalnih drvenih dječjih igračaka i licitarskih srca upisanih na UNESCO-ovu listu nematerijalne baštine čovječanstva. SUH-ovci, palac gore!

Video


Fotografije