Prosvjedi - Siguran rad sigurna mirovina 2014

Akcija solidarnosti
„SIGURAN RAD = SIGURNA MIROVINA“

Piše Ivan Ročić  /25.02.2014/

U znak potpore Štrajku solidarnosti (generalni štrajk) koji je održan u utorak, 25. veljače 2014. godine od 12,00 do 14,00 sati, Sindikat umirovljenika Hrvatske je istoga dana organizirao akciju solidarnosti / perfomans „Siguran rad = sigurna mirovina“. Performans je izveden u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića i u desetak drugih gradova širom RH.

Generalni štrajk su sazvale sve hrvatske sindikalne središnjice, među kojima i Savez samostalnih sindikata Hrvatske, čiji je SUH član od 1993. godine. Štrajk je podržala i Europska sindikalna konfederacija, u okviru koje djeluje FERPA/Europska federacija umirovljenika i starijih osoba, čiji je SUH također član.

Od 382.190 članova sindikata u RH, 71,65 posto izašlo je na glasovanje, a 92,31 posto se izjasnilo za generalni štrajk protiv predloženog Zakona o radu, Zakona o povremenim poslovima i povećanja dobi za umirovljenje na 67 godina.

Kako se prema hrvatskim zakonima generalni štrajk ne smije održati, formalno se štrajk proveo kao štrajk solidarnosti s radnicima Zdravstveno rekreacijskog centra ZRC Lipik d.d. koji štrajku zbog neisplate 20 plaća.

Novinarima i zainteresiranim građanima aktivisti SUH-a dijeli se letake za ovu prigodu.

Zajedno smo jači!

Transparenti, transparenti...

Središnjica - Granešinski Novaki- Podsljeme - Oporovec


Jasna i HRT, Mreža, Jabuka ...

Moderni Robin Hud "uzmi siromašnima - daj bogatima"

Biserka daje "interview" policiji


Zajedno smo jači!