Skupštine - Obnoviteljska izborna skupština Podsljeme 07.08.2012.


Piše Ivan Ročić /19.08.2012./
Podružnica SUH_a Podsljeme je nekada bila velika i vrlo aktivna podružnica, ali veliko osipanje članstva zadnjih godina, pogoršano zdravstveno stanje dosadašnjeg predsjednika Vide Ferenčaka, vodilo je u zadnje četiri godine potpunom prekidu aktivnosti podružnice. Slabi odaziv, samo tri člana, na Izbornoj skupštini održanoj u lipnju ove godine zahtijevao je korijenite promjene u vođenju i radu podružnice.

Radi toga sam pozvao umirovljenike i građane Podsljemena na ponovno okupljanje. Ponovljena Izborna skupština održana je u Hrvatskom domu Markuševec 17.08.2012. Očekivao sam dolazak desetak mještana i za tu prigodu osigurao malu dvoranu na 1. katu. Međutim, odaziv je bio iznenađujuće dobar (trideset troje ljudi) tako da smo sastanak održali u velikoj kino dvorani. Sastanku su kao gošće prisustvovale predsjednica Barica Čućek i tajnica Vesna Turčin iz podružnice Granešinski Novaki kao i blagajnica podružnice Miroševec gospođa Mirica Cesar.

Izabrano je novo predsjedništvo podružnice:
- predsjednik Ivan Ročić
- zamjenik predsjednika prof. Stjepan Horvatić
- tajnica Ivka Ježić r. Hadžić
- blagajnik Franjo Ježić
- predsjednik Nadzornog odbora Vid Ferenčak
- član Nadzornog odbora Petar Jeleković

Na sastanku su donijete sljedeće važne odluke:

- kontinuirano će se održavati druženja umirovljenika u Hrvatskom domu Markuševec pod naslovom „Četvrtkom zajedno“ svaki prvi i treći četvrtak u mjesecu.
Raspored druženja
18:00 - 19:00 sati „Uz kavu zajedno“
19:00- 20:00 sati „Gost večeri“
20:00 – 22:00 sati „Nastavak druženja“
Središnji događaj biti će druženje sa „Gostom večeri“. Gost večeri biti će neki lokalni ili gradski uglednik: znanstvenik, liječnik, pravnik, sportaš, književnik, glumac, pjevač, novinar, povjesničar, političar…

- da se uključimo u rad Gradske četvrti Podsljeme u smislu davanja inicijativa, prijedloga i rješenja problema koji pritišću lokalnu zajednicu (infrastruktura, zaštita okoliša i povijesno kulturnih objekata, pomoć nemoćnima …)

- da se povežemo s podružnicom Miroševac i podružnicom Granešinski Novaki u smislu organiziranja zajedničkih izleta i druženja uz glazbu i ples. Primjera radi podružnica Granešinski Novaki organizira zabavu svaki prvi petak u mjesecu a podružnica Miroševac svaku prvu subotu u mjesecu. Po uzoru na Miroševec i Granešinske Novake, možemo i mi pokušati sličnu zabavu napraviti u Društvenom domu Bidrovec.

- na sastanku su bile dotaknute još mnoge druge teme kao što je osnivanje lokalnog glasila, prava na informaciju, zaštita kulturnih i materijalnih dobara …

Po završetku sastanka svi sudionici bili su počašćeni bezalkoholnim pićima i predivnim kolačima koje su nam darovale domaćice Alberta Kirin, Nada Ročić i Ivka Ježić.


Fotografije: Izborna skupština podružnice Podsljeme, 17.08.2012. 

Snimio: Ivica Kirin

1. Pozornica
2. Potpredsjednik prof. Horvatić obraća se predsjedavajućem 

3. Radno predsjedništvo 
potpredsjednik prof.Stjepan Horvatić, tajnica Ivaka Ježić i predsjednik Ivan Ročić

4. Veselo i nasmijano

5. U sredini većinske ženske snage,
u prvom planu bivši predsjednik Vid Ferenčak

6. Gošće iz Granešinskih Novaka i Miroševca

7. I u zadnjim redovima se budno prati tok sastanka

8. Domjenak uz obilje pića i kolačića