Skupštine - 8.izborna skupština za grad Zagreb 2012.

8. izborna skupština u Povjereništvu SUH–a za grad Zagreb
Piše Biserka Budigam /11.07.2012./

Izbornu skupštinu Povjereništva za grad Zagreb održali smo 11. srpnja u Maksimiru. Skupu je prisustvovala mr. Višnja Fortuna, saborska zastupnica HSU–a i predstojnica Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom grada Zagreba.
Skup je pozdravila u ime predsjednika HSU–a, gosp. Silvana Hrelje i gradonačelnika gosp. Milana Bandića, kao i osobno. Naglasila je dugogodišnju uspješnu suradnju ovog Povjereništva s Uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, zaželjela nam i dalje uspješan rad na realizaciji programa za poboljšanje kvalitete života naših umirovljenika i starijih sugrađana.

Gosp. Matija Vošćun, predsjednik Povjereništva za grad Zagreb, najprije nas je sve podsjetio na to da ove godine obilježavamo 20. godinu od osnivanja SUH–a. Podsjetio nas je na najznačajnije velike akcije i prosvjede koji su organizirani u gradu Zagrebu i kojima je prisustvovalo i po nekoliko tisuća ljudi, a koji su pridonijeli pravednijem rješavanju umirovljeničkih problema. Tom je prilikom posebno pozdravio 4 osnivača SUH–a davne 1992. godine i to Juricu Ivankovića, prvog, a sada počasnog predsjednika SUH–a, gosp. Milivoja Borošu još uvijek predsjednika podružnice, Branka Ukropinu i Mladena Komorskog. I osnivači su nas podsjetili na vrijeme kad se pored drugih umirovljeničkih udruga osjetila potreba za osnivanjem sindikata čiji je tada cilj bio prije svega zaštita i borba za stečena prava umirovljenika.


Službeni dio protekao je u redu. Izabrana je nova povjerenica gđa Biserka Budigam. Kratko je predstavila svoj program, zahvalila na izboru i prisutne pozvala na zajednički ručak i druženje uz glazbu. U opuštenoj atmosferi uz pjesmu i ples, šalilo se do kasnih popodnevnih sati. Evocirale su se uspomene i pričali vedri događaji iz nekih prošlih dana.

Fotografije snimio  I. Ročić/

sl.1


sl.2


 sl.3


sl.4