Sveti Nikola - Kićenje bora i doček Svetog Nikole u Markuševečkoj Trnavi 2014.

Piše Ivan Ročić  /06.12.2014./
Fotografije i video Ana Kirin

Pričekajte dok se učitava video!


I ove godine, na dan Svetog Nikole 06.12.2014., udruga umirovljenika Saveza sindikata Hrvatske „Podsljeme“ , obradovala je djecu, na Križanju u Markuševečkoj Trnavi pored  kapelice, kićenjem bora i posjetom Svetog Nikole s Krampusom.
Susret  djece sa  Sv. Nikolom, i Krampusom protekao je u ugodnom druženju, radosti i veselju. Mnoštvo fotografija ostat će za pedesetoricu dječaka i djevojčica, koji su se tu okupili tog kišnog subotnjeg dana, kao trajna i draga uspomena na trenutak njihovog odrastanja. Sv. Nikolu glumio je Leonardo Biloglav a Krampusa Stjepan Patalen.

 
Darovi za djecu  bili su ove godine doista izdašni i bogati.  U poklon paketićima bilo je svega i svačega: sličica s temom na Svetog Nikolu, bombona, smokića, voćnog soka, lizalica, tortica, a bio je tu, kako dolikuje prigodi i čokoladni Sv. Nikola. Nakon podjele darova bila je priređena i zakuska za djecu: čaj, sokovi, kolači …

Glavni organizatori priredbe bili su Alberta Kirin te Nada i Ivan Ročić.
Pomagali su: Dragutin Kršić, Krešimir Ročić te Slavica i Petar Vlainić,
Priredbu osmislio i sproveo Ivan Ročić
Zahvaljujemo Barici Čućek iz udruge umirovljenika Granešinski Novaki na ustupanju garderobe za Sv. Nikolu i Krampusa.

Posebna zahvalnost sponzorima: Udruzi umirovljenika Podsljeme, Zvonku Šimunjaku (Njemačka) i Leonardu Biloglavu (Štefanovec) na  financijskoj podršci.Kićenje bora i doček Svetog Nikole u Markuševečkoj Trnavi 2014.

Slike: