Sjednice - 17. sjednica Povjereništva SUH Zagreb

Naglasci sa sjednice održane 19.04.2016.
Piše Ivan Ročić
- Konstatirano je, da su do danas samo u osam Podružnica grada Zagreba održane Izborno-izvještajne skupštine. Ostalih dvanaest, od ukupno dvadeset, Skupštine trebaju održati do kraja mjeseca svibnja kako bi se skupština Povjereništva za grad Zagreb mogla održati, u zadanom roku, tj. u mjesecu lipnju.
- Članovi SUH mogu prikupljene cipele donositi iznimno još ovaj tjedan mada je krajnji rok 20. travnja 2016.g. Performans "Cipele ostaju mozgovi odlaze" održati će se 28. travnja na zagrebačkom parku Zrinjevac od 11.00 - 18.00 sati. Preporuča se dolazak na početak u 11 sati.
- Prvosvibanjsku povorku koja će se kretati od Radničkog doma do parka Maksimir u ime Povjereništva SUH Zagreb podržati će Podružnice Studentski grad i Peščenica svaka sa po deset članova.
- Problematiku
Poskupljenja Dopunskog i ograničavanje prava iz Osnovnog zdravstvenog osiguranja,
nelogičnosti Ovršnog zakona gdje se ne navodi tko je ovršitelj,
uvođenje novih zakonskih akata iz mirovinskog osiguranja na štetu umirovljenika: godine staža, penalizacija … te zabrinjavajuću nevoljnost artikuliranja gore navedene problematike od strane državnih tijela u svom nastupu iznjela je predsjednica SUH-a Jasna Petrović.
Sjednici je predsjedala Predsjednica Povjereništva SUH Zagreb, Biserka Budigam.
Fotografije: