Radne akcije - 30 umirovljenika u akciji čišćenja okoliša


Učinimo naš kvart ljepšim – Humanost na djelu

U subotu 30. rujana 2017. u Društvenom domu Bidrovec, SUH podružnica Podsljeme upriličila je cijelodnevno druženje članova s građanstvom.

Prijepodnevne aktivnosti
Nakon obilnog doručka (suhomesnati naresci, sir, kolači, kava, aperativ, slanci) dvadesetorica mušketira dohvatila se motornih pila, kosilica, škara, sjekira i drugog poljodjelskog alata, te orno prionula na čišćenje Bidrovečke ceste, sportskog terena i okoliša oko njega, dječjeg vrtića i Društvenog doma. Desetak žena prihvatio se čišćenja Društveng doma i pripremanja ručka, a u svakom slobodnom trenutku, zajedno s pridošlim građanima, žene su zdušno pomagale muškoj ekipi.

U jutarnjim satima, radnu ekipu prvi je posjetio predsjednik Mjesnog odbora Markuševec Ivica Punjek s punom tacom vrućih slanaca koje je ispekla njegova supruga Ksenija. Nedugo potom došao je i predsjednik Gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak s poklonima i ekskluzivnim vijestima kako će još ove godine biti napravljena nadstrešnica i izvedeno poravnavanje terena na mjestu s vanjskim klupama.

Poslijepodnevne aktivnosti
Za promjenu nije ključan novac, nego dobra volja i samo nekoliko ljudi koji su motivirani da nešto učine
Priroda nas je ove subote podarila lijepim toplim jesenskim danom s obiljem sunaca. Drugarstvo, smijeh, vanjski stolovi puni pića, suhomesnatih proizvoda i slasnih Ksenijinih slanaca olakšali su nam borbu s trnjem i žbunjem, a opojni miris kotlovine bio je znak da je došlo vrijeme da se vanjski radovi privedu kraju te da se prione slasnom zalogaju.

Nastavak druženja protekao je uz pjesmu i veselje, sportska nadmetanja i trening za predstojeće Sportske susrete Sindikata umirovljenika grada Zagreba i Zagrebačke županije. Zahvaljujemo se građanima i članovima podružnica Granešinski Novaki i Studentski grad na posjeti, a naročitu zahvalnost upućujemo članicama podružnice Donja Dubrava Borki Boc, Biserki Klepo i predsjednici podružnice Albini Benčec, koje su od ranog jutra zajedno s nama radile na čišćenju okolnih terena.