Susjedi - Bili smo na skupštini KUD_a Dubrava


Piše Ivan Ročić  /28.05.2014./

Uz nazočnost tridesetak članova i isto toliko gostiju održana je u Studentskom gradu 28.05.2014. Godišnja skupština umirovljenika Kulturno umjetničkog društava „Dubrava“.
Pored mnogih poslanika iz KUD_ova grada Zagreba, Sindikalnih podružnica, Političkih stranaka i  Klubova umirovljenika grada Zagreba i Zagrebačke županije  bili su među ostalima, prisutni i predsjednik Amaterskih kulturno umjetničkih društava grada Zagreba Drago Topolovec, predsjednik gradske četvrti Gornja Dubrava Miroslav Miličević, potpredsjednik Mjesnog odbora Studentski grad Stevo Živčić i mnogi drugi koji obnašaju važne funkcije u Dubravi i šire.

Svi govornici pohvalno su se izrazili o djelovanju KUD_a Dubrava. Među mnogim govornicima skupu se obratio i predsjednik Sindikata umirovljenika Hrvatske podružnice Podsljeme, Ivan Ročić, koji je bio fasciniran brojem nastupa KUD-a Dubrava u protekloj godini, pritom napomenuvši, kako će to ovdje prisutni predsjednik amaterskih kulturno umjetničkih društava grada Zagreba Drago Topolovec, znati cijeniti i financijski nagraditi. Nadalje, izrazio je veliku zahvalnost predsjednici KUD-a Blaženki Levak i njezinim članicama Ivki i Katici za tri odlično izvedena skeča kojima su počastili umirovljenike Podsljemena na priredbi u povodu proslave Valentinova u Društvenom domu Bidrovec.

Drago Topolovec je u svom obraćanju skupu naglasio važnost djelovanja KUD-a Dubrava na očuvanju i prezentaciji  bogate kulturne baštine zagrebačkog podneblja rekavši da će KUD Dubrava i nadalje imati njegovu financijsku i drugu podršku, te da će nadalje  pomagati  da kulturni amaterizam  opstane jer je Hrvatska po pitanju tradicijskog blaga najbogatija u Europi.

Po završetku službenog dijela uslijedio je obili domjenak na kojem nije izostao ni domaći odojak, bilo je mnoštvo kolača a bogme i raznolikog pića. Nakon dobrog “ića i pića“ zaplesalo se i zapjevalo uz  svirku umirovljeničkog sastava „Trio penzići“.

Slike:

Himna

Radno predsjedništvo i Drago Topolovec

Sjednica u toku, pogled u publiku

Plesna zabava


Predsjednica KUD-a Dubrava Blaženka Levak i predsjednik Saveza Sindikata Hrvatske podružnice Podsljeme Ivan Ročić u prijateljskom zagrljaju