Zabava - Miroševc 2012.


Piše Ivan Ročić /07.10.2012./

Umirovljenici Podsljemena intezivno se druže sa našim susjedima umirovljenicima Sindikalnih podružnica Granešinskih Novaka i Miroševca. U planu je uspostava kontakata i druženja i sa umirovljenicima Mirošovečine.

Mnogo ranije nego što sam izabran za voditelja Sindikalne podružnice Podsljeme, slušao sam priče od naših markuševčana kako se umirovljenici Miroševca lijepo druže, jednom mjesečno, uz glazbu i ples te da na zabavi bude prisutno i do 130 ljudi. Ono prvo da se lijepo druže bilo mi je razumno ali da na zabavu dođe i do 130 umirovljenika nisam mogao vjerovati. Da se osobno uvjerimo u to, nas šestero Podsljemaša, uputilo se u subotu 06.10.2012. na zabavu u Miroševec.

Pred Vatrogasni dom u Miroševcu stigli smo u 20:00 sati kada je zabava već bila u punom zamahu. Dvorana prepuna razdraganih lica, ples, cika i veselje na sve strane. Ljubica (Zajica) upravo je na oduševljene svih prisutnih izvodila poznati markuševečki šou, ples sa peharom punim vina, na glavi. Sedamdeset godišnjakinja se sa lakoćom, plešući, podizala i spuštala sve do poda.

Nije bilo lako naći slobodno mjesto. Bolja mjesta u prostranoj i lijepo uređenoj dvorani se već popunjavaju u 17:00 sati, ali naši domaćini potrudili su se donijeti dodatne stolice i uživanje je moglo početi. Glasna muzika prožeta starim narodnim hitovima iz osamdesetih godina prošlog stoljeća vratila nas je na kratko u dane mladosti. A tada srce snažnije zakuca, krv jače poteče venama, noge postanu poletnije a ručice se uhvate u kolo i ples. I tako u radosti veselju sve do ponoći.

Fotografije:

Razdragano i veselo, na plesnom podiju trenutno je tridesetak parova!

Jake snage Podsljemena bez predsjednika koji ih fotografira

Dogovor prije nastupa: Ljubica (Zajica) je na oduševljenje posjetitelja otpjeva nekoliko starih narodnih hitova

Naša tajnica Ivka Ježić i predsjednik miroševečke podružnice Krešo Šušković

Predsjednik podružnice Podsljeme zamišljen: „Kada ćemo i mi u Društvenom domu Bidrovec moći tako nešto organizirati? Nadam uskoro!