Fešte - Nezaboravna večer u Markuševcu 18.10.2012.

Veseli pajdaši i tamburaši Prigorca oduševili gledatelje
Piše Ivan Ročić /20.10.2012./

Gosti umirovljeničke udruge Podsljeme, u sklopu druženja „Četvrtkom zajedno“, u četvrtak 18. 10. 2012 bili su članovi umirovljeničke dramske družine Veseli pajdaši iz Granešinskih Novaka i tamburaški sastav markuševečkog KUD-a „Prigorec“.

Veseli dramski skeč s prigorskom tematikom pod naslovom „Oporuka“ izveden na izvornom podsljemenskom govoru i mladi tamburaši „Prigorca“ s nizom narodnih, tamburaških i zabavnih pjesama oduševili su mnogobrojno gledateljstvo u kino dvorani Hrvatskog doma u Markuševecu.

Druženje uz pjesmu i ples potrajalo je duboko u noć. Svi gosti i posjetitelji bili su počašćeni obiljem pića i kolača koje su donirali članovi umirovljeničke udruge Podsljeme: Ivka Ježić, Nada Ročić, Zorica Bender, Katica Milašinović, Petar Jeleković, Mirko Kobasić, Franjo Kneževć i drugi. Izradu i distribuciju plakata i letaka za ovu i prethodne priredbe donirali su: autor plakata Ivan Ročić, izrada Roman Hadžić i Helena Ježić distribucija Franjo Ježić. Ulaz na sva događanja bio je besplatan.  /Ivan Ročić/

Riječ tajnice
Hvala Bogu priredba je uspjela dobro. Mislim da za početak možemo biti zadovoljni. Ovim putem najsrdačniji se zahvaljujem u ime SUH-a podružnice Podsljeme svima koji svojom prisutnošću i svojim donacijama uveličavaju našu udrugu. Nadam se da će nam se pridružiti još veći broj mještana.
Dragi mještani, usudite se, dođite i nemojte se ustručavati!
Tajnica udruge, Ivka Ježić

Fotografije snimila Alberta Kirin:
Zadnji detalji se dogovaraju: Barica Čuček voditeljica dramske sekcije i moderator tribine Ivan Ročić

Vesela dramska priča „Oporuka“ se odigrava u odvjetničkom uredu. Lijevo obitelj iznenadno preminulog gastarbajtera, za stolom odvjetnica i zapisničarka.

Na slici desno Barica Čuček u ulozi pokojnikove ljubavnice kojoj je pripala znatna ostavština pokojnika. Do nje sjedi njezin tjelohranitelj. Glumi ga gospodin Turčin granešinsko-novački zet iz Vidovca.

Tamburaši i glumci zajedno

Tamburaši Prigorca u sastavu: Juraj Patalen prim, Ivan Bičanić beglajt, Matija Horvat bas, Karlo Balog 1.brač i Josip Šimunković 2.brač

Pogled u gledalište

Predsjednik KUD_a „Prigorec Krešo Milkec na slici u gro planu

Najpoznatija podsljemenska pjevačica starih narodnih pjesama, Ljubica poznatija pod nadimkom Zajica (na slici sasvim desno), nakon predstave uz pratnju tamburaša otpjevala nam je svojim lijepim i snažnim glasom, koji doseže i do 120 decibela, nekoliko starih narodnih hitova među inim i Djevojka je zelen bor sadila.