Susjedi - Dan Borongaja 4. lipnja 2016.


Piše Ivan Ročić, 4. lipnja 2016.

U sklopu jednotjednih priredbi  „Dani Pešče“ održano je pod nazivom "Dan Borongaja" na školskom igralištu 4. lipnja 2016. tradicionalno okupljanje mještana kvarta Borongaj.  

Program priredbe osmislili su učenici Osnovne škole, djelatnici Kulturnog centara Peščenica te brojne udruge i pojedinci među kojima posebno ističem kolegice Mirjanu, Nedu, Ljubicu, Danicu .. iz Podružnice Peščenica Sindikata umirovljenika Hrvatske.

Bilo je tu mnoštvo kulturnih, tehničkih (astronomski teleskop) sportskih, izložbenih događanja pa i  kartaško natjecanje u beli. Primjera radi stolnoteniski turnir vodio je naš kolega iz Podružnice Studentski grad Stevo Živčić.

Tijekom cijelog dana posjetitelji su bili počašćeni osvježavajućim napicima  a u popodnevnim satima poslužen je i tradicionalni grah. Mnogi su rekli da je čak bolji od „Bandićevog„ graha iz Maksimira.


U večernjim satima održana je u Društvenom domu lijepa i dobro posjećena redovita Plesna zabava (prva subota u mjesecu) u organizaciji SUH Podružnice Pešćenica.  Veselom i opuštajućem druženju nazočlo je i šest članova i članica Podružnice Podsljeme.