petak, 15. srpnja 2016.

Brojne aktivnost - ljeto 2016.


Piše Ivan Ročić  /kolovoz 2016./
Fotografije Adela Špoljarec i Nada Ročić

Za razliku od Podružnica koje smanje ili potpuno ukinu aktivnosti tokom ljetnih mjeseci, Podružnica Podsljeme bila je izuzetno aktivna u organizaciji izleta i druženjima te u obnovi Društvenog doma. Pored toga Predsjednik Podružnice dežurao je tjedan dana u Središnjici SUH_a.

Tokom prvog ljetnog mjeseca lipnja organizirali smo izuzetno vrijedne izlete u Nacionalni park Plitvička jezera i grad Split s naglaskom na druženje s umirovljenicima splitske Podružnice uz obilazak kulturno-povijesnih znamenitosti grada Splita: Narodni trg (Pjaca),  Dioklecijanova palača,  Peristil, Katedrala sv. Duje, Prokurative, Splitska riva, Zapadna obala, Đardin (Štrosmayerov trg), a stigli smo se i okupati na opjevanim Bačvicama.

U srpnju i kolovozu,  po dva puta mjesečno, putovali smo na kupanje u Crikvenicu. Pritom smo ponudili najjeftiniju cijenu u gradu, samo 60 kn po osobi. Lijepo ljetno vrijeme i niska cijena zainteresirala je mnogobrojno pučanstvo te smo morali angažirati po dva velika autobusa, svaki po 58 sjedećih mjesta. Tokom ljetnih mjeseci družili smo se sa susjednim Podružnicama na Jarunskim susretima i na Danima Peščenice, također, u nekoliko navrata, putovali smo na kupanje u Selce sa Podružnicom Peščenica.

Napokon, nakon petogodišnjih zamolbi da se obnovi naše okupljalište Društveni dom Bidrovec, da prestane biti „ruglo na kraju grada“, našim željama u svim segmentima je udovoljeno. Tako smo dobili novu čajnu kuhinju, napravljen je i prolaz iz kuhinje u veliku dvoranu, te u cijelosti izvana i iznutra zgrada  je obnovljena za što se posebno zahvaljujemo predsjedniku Mjesnog odbora Markuševec Ivici Punjeku i predsjedniku Gradske četvrti Podsljeme Krešimiru Kompesaku.

Umirovljenici SUH_a Podsljeme Adela i Rudi Špoljarec, Nada i Ivan Ročić te Ivan Gruenwald dobrovoljnim radom zadali su završni štih, glanc, radovima u Društvenom domu u Bidrovec:
- očistili su okoliš, pokosili travu
- oprali podove, prozore, vrata, namještaj, ogledala, umivaonike, zidne pločice, WC školjke …
- za pranje stolica pod nadzorom Nade Ročić, angažirali smo mlade snage Podsljemena: Albertu i Anu Kirin, Ivicu Ročić, Blaženku Ačkar, i Leonardu Lončinu.
- donirali i montirali zidne police, zaštitne plohe iznad sudopera, zidne zaštitne letve, rubne trake na stolovima,  zasune na vratima u WC_a,  vješalice za kapute, karniš, pano, slike, zidni sat, klupu …


Fotografije