Plesnjak nam je u genima!

Piše Biserka Budigam /02.04.2014./

Skupština Podružnice Granešinski Novaki
Prošloga mjeseca zagrebačke podružnice SUH-a održale su svoje godišnje izvještajne skupštine. Skupštini Podružnice SUH-a Pliva, održanoj 20. ožujka u Slovenskoj ulici, prisustvovali su Milan Tomičić, zamjenik predsjednice SUH-a, predsjednica Povjereništva SUH-a Zagreb Biserka Budigam, te predsiednica Kluba umirovljenika Plive Nada Čepelak. Prezentacija rezultata Podružnice pokazala je uspješnu suradnju s Klubom umirovljenika, što se očitovalo nizom humanitarnih akcija za brigu o umirovljenicima. Radu Kluba financijski pomaže tvornica .Pliva". Godišnja skupština održana je u prostorijama Zagrebačke pivovare, nakon čega je uslijedilo druženje uz ples više od stotinu umirovljenika i gostiju.Skupština Podružnice Podsljeme
Podružnica SUH-a Granešinski Novaki svoju je godišnju skupštinu održala 21. ožujka. Sva izvješća su prihvaćena, a sudionici su izrazili veliko zadovoljstvo velikom aktivnošću u brizi za svoje članove, ali i ostale potrebite u njihovom naselju. U svojim prostorijama redovito organiziraju i plesne zabave, a naročito je popularan tzv. ples drmeš - brz je i naporan, a parovi se natječu u sredini kruga. „Drmeš nam je u genima, s njim se rađamo i umiremo", kažu plesači, a plešemo dok možemo, pa i kad nas bolest otjera u krevet mi plešemo u našim sjećanjima. 


Svoju godišnju skupštinu održala je i Podružnica SUH-a Podsljeme, u svojim prostorijama u Bidrovcu 29 ožujka. Prisutni su se prisjetili svih aktivnosti u protekloj, ali iznijeli i prijedloge aktivnosti u ovoj godini. U planu su druženja, izleti, predavanja, radionice, te uređivanje internetske stranice uz fotografije svih događanja, s posebnim naglaskom na teme vezane uz očuvanje tradicije njihovog kraja. I nakon ove skupštine uslijedio je nezaobilazni plesnjak uz obilnu domaću zakusku.